Anglické koláčky Mince pies se sušeným ovocem
Těsto
250 g hladké mouky + mouka na vyvalování
140 g másla + máslo na vymazání
45 g vody
15 g cukru moučka
1 g soli
Náplň
200 g jablečného pyré
50 g rumu
100 g kandovaného ovoce
150 g rozinek
perníkové koření
Na ozdobení
cukr moučka
Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, cukr a máslo. Rukama zpracujeme v drobenku, přilejeme vodu a vypracujeme hladké těsto. Dáme vychladit do lednice na 10–20 minut.
Všechny suroviny na náplň vložíme do hrnce, promícháme a na plotně přivedeme k varu.
Formu na muffiny si vymažeme máslem. Těsto vyndáme z lednice a na pomoučeném válu vyválíme hladký, tenký plát. Vykrajovátkem vykrojíme kolečka, která vtlačíme do muffinové formy. Propíchneme vidličkou a vložíme vychlazenou náplň. Ze zbytku těsta vykrojíme hvězdičky a poklademe na jednotlivé koláčky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 stupňů na horký vzduch asi 20–25 minut do růžova. Servírujeme lehce pocukrované.
Ohodnoťte tento recept: