Tvarohové šišky se švestkami, vlašskými ořechy s medem a zakysanou smetanou
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223562221900030/1012003.jpg?1700304848)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_12782.jpg?1700374572)
4 porce
500 g tučného měkkého tvarohu
300 až 400 g dětské krupičky
2 vejce
sůl
voda na uvaření
20 g másla na opečení300 g švestek
50 g vlašských ořechů
snítka máty
30 g cukru
20 g másla
šťáva z citronu
100 g tučné zakysané smetany
lipový med
Tvaroh smícháme s krupičkou, lehce osolíme, přidáme vejce a promícháme v tuhé těsto. Vyválíme hada o tloušťce asi 2 cm a nakrájíme nočky. Vložíme do vroucí, osolené vody a pozvolna vaříme, dokud noky nevyplavou a pak ještě asi 2 minuty. Zcedíme a propláchneme studenou vodou. Studené noky na másle opečeme.
Vlašské ořechy na sucho opražíme. Švestky vypeckujeme a nakrájíme na půlky. Rozpálíme pánev a vložíme švestky, opečeme, přidáme sekanou mátu, zasypeme cukrem, prohodíme a přidáme máslo. Nakonec zakápneme šťávou z citronu.
Noky servírujeme na talíři s karamelizovanými švestkami, zakysanou smetanou, vlašskými ořechy a vše zakápneme medem.
Ohodnoťte tento recept: