Maso

Roláda z kance se šípky a rukolou, petrželové pyré a karamelizované kaštany

4 porce

600 g kančí kýty
80 g šípkového džemu
50 g rukoly
6 stroužků česneku
pepř
sůl
sádlo na opečení rolád
150 ml vody na podlití

200 g oloupaných uvařených jedlých kaštanů
40 g másla
40 g hnědého cukru
citronová kůra
100 ml bílého vína

500 g kořenové petržele
100 ml smetany 33%
40 g másla
sůl
pepř

Kančí kýtu rozkrojíme na plát a dobře přes fólii naklepeme. Maso potřeme utřeným česnekem, osolíme, opepříme, potřeme šípkovým džemem a poklademe rukolou. Zarolujeme a smotáme provázkem. Ještě jednou osolíme a opepříme a v pánvi se sádlem opečeme ze všech stran. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a pečeme v troubě na 160 stupňů asi hodinu.

V pánvi rozpustíme máslo a cukr, přidáme uvařené kaštany, nastrouháme citronovou kůru a promícháme. Zalijeme vínem a pozvolna redukujeme. Přilijeme pár lžic šťávy z vypečeného masa.

Kořenovou petržel nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Poté zcedíme, přidáme máslo, smetanu a rozmixujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl