Maso

Liberecký špaček s bramborovou kaší se sýrem a libečkem

6 porcí

1,5 kg mletého masa mix
2 natvrdo uvařená vejce
2 liberecké párky
4 kyselé okurky
80 g špeku
2 cibule
sůl
pepř
olej na smažení
1 kg brambor
300 ml mléka
100 g másla
200 g zrajícího sýra Jeroným
svazek libečku
sůl

Mleté maso osolíme, opepříme a rukama promícháme. Párky, okurky a vejce podélně nakrájíme na čtvrtky, cibuli na klínky a špek na tlustší hranolky. Z mletého masa si v ruce tvarujeme placičky, do kterých postupně vkládáme cibuli, okurku, párek, špek a vejce. Zabalíme a vytvoříme špalíčky. Po vytvarování smažíme na rozpálené pánvi s olejem.

Brambory si uvaříme doměkka ve slané vodě, rozmačkáme šťouchadlem, postupně přiléváme teplé mléko, pak přidáme máslo, nasekaný libeček a zrající sýr.

Ohodnoťte tento recept: 

38 hlasů

Další recepty Celý díl