Maso
Liberecký špaček s bramborovou kaší se sýrem a libečkem
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/223/223562221900029/1010580.jpg?1699615784)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_12769.jpg?1699723242)
6 porcí
1,5 kg mletého masa mix
2 natvrdo uvařená vejce
2 liberecké párky
4 kyselé okurky
80 g špeku
2 cibule
sůl
pepř
olej na smažení
1 kg brambor
300 ml mléka
100 g másla
200 g zrajícího sýra Jeroným
svazek libečku
sůl
Mleté maso osolíme, opepříme a rukama promícháme. Párky, okurky a vejce podélně nakrájíme na čtvrtky, cibuli na klínky a špek na tlustší hranolky. Z mletého masa si v ruce tvarujeme placičky, do kterých postupně vkládáme cibuli, okurku, párek, špek a vejce. Zabalíme a vytvoříme špalíčky. Po vytvarování smažíme na rozpálené pánvi s olejem.
Brambory si uvaříme doměkka ve slané vodě, rozmačkáme šťouchadlem, postupně přiléváme teplé mléko, pak přidáme máslo, nasekaný libeček a zrající sýr.
Ohodnoťte tento recept:
38 hlasů