Maso

Ještědský vepřový pikantní guláš na pivu s kroupovými sejkorami

6 porcí

4 cibule
6 silných plátků slaniny
1 kg vepřové krkovice
4 lžíce sladké papriky
sůl
1 lžičku drceného kmínu
300 ml piva
2 dcl vody

Zeleninová vložka

2 červené cibule
2 bílé cibule
10 stroužků česneku
4 lžíce cukru
2 lžíce sádla
4 feferonky
hrst majoránky

Sejkory

500 g brambor
100 g ovesných vloček
3 vejce
sůl
pepř
5 stroužků česneku
hrst majoránky
lžíci sádla
1 lžičku drceného kmínu

Cibuli nakrájíme nadrobno, špek na kostičky. Ten vypečeme v hrnci a přidáme cibuli a kmín. Krkovici si nakrájíme na větší kostky, osolíme, bohatě posypeme paprikou, vsypeme do hrnce se špekem a cibulí, opepříme a zalijeme pivem a trochou vody. Cibuli na zeleninovou vložku nakrájíme na osminky, česnek na poloviny. Z feferonek vykrájíme střed a nakrájíme je na větší kousky. Na pánvi rozpálíme sádlo a vše zprudka orestujeme. Po pár minutách zasypeme cukrem, necháme zkaramelizovat a nakonec přisypeme majoránku. Z pánve vkládáme rovnou do guláše a promícháme.

Brambory nastrouháme najemno, česnek utřeme se solí. Přidáme ho k bramborám a pak přidáme také vejce, majoránku, kmín, pepř a sádlo. Promícháme a podle potřeby přisypáváme ovesné vločky. Sejkory smažíme nasucho na pánvi.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl