Maso

Kuře na paprice se zeleninou a karlovarskou omeletou

4 porce

4 kuřecí vykostěná stehna
1 cibule
2 mrkve
2 větvičky řapíkatého celeru
1 kořenová petržel
60 g špeku
2 lžíce hladké mouky
2 dcl vývaru
2 lžíce sladké papriky
sůl
100 ml smetany 33%

8 plátků veky
100 g másla
6 vajec
svazek petrželky
muškátový oříšek
sůl

Špek a kořenovou zeleninu si nakrájíme na kostičky, cibuli na klínky. Maso nakrájíme na větší kousky. V kastrolu vypečeme špek, přidáme zeleninu, krátce zarestujeme. Přidáme maso, osolíme, orestujeme. Přidáme papriku a mouku, řádně zarestujeme a podlijeme vývarem. Necháme 15 minut vařit a na závěr zjemníme smetanou.

Veku nakrájíme na větší kostky, na sucho opečeme a na závěr přidáme kousek másla a necháme vsáknout do veky. Oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků přidáme sekanou petrželku, muškátový květ a sůl. Z bílků vyšleháme sníh a vmícháme ho do žloutkové směsi. Rozpálíme pánev s máslem, vlijeme vejce a zasypeme krutony. Pozvolna pečeme a poté zarolujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

20 hlasů

Další recepty Celý díl