Maso

Hovězí svíčková v mundurku

Nápaditý a zdařilý recept, který rozšíří váš grilovací repertoár. K masu pečenému v mundurku neboli kabátku výtečně chutná cuketa pečená s bylinkami a česnekem a bramborami s jogurtovou omáčkou.

4 porce

600 g hovězí pečeně na svíčkovou
4 lžíce olivového oleje
mletý pepř
sůl
2 hrsti směsi bylinek (pažitka, petrželka)
200 g listového těsta
hladká mouka na podsypání

brambory s jogurtovou omáčkou

4 větší brambory
100 g přírodního jogurtu
směs čerstvých bylinek
olivový olej
sůl

marinovaná cuketa

1 cuketa
olivový olej
4 stroužky česneku
hrst bylinek
(pažitka, bazalka, tymián, petrželka)
mletý pepř
sůl

Maso opepříme a potřeme olivovým olejem. Zakryté necháme v lednici 48 hodin odležet. Maso před přípravou vyjmeme cca dvě hodiny předem z lednice, aby získalo pokojovou teplotu. Maso opečeme na rozpáleném grilu ze všech stran a necháme zchladnout. Maso osolíme a obalíme v sekaných bylinkách a vložíme ho do rozváleného listového těsta, dobře uzavřeme a zabalíme ještě do dvojité vrstvy grilovacího alobalu. Takto připravené maso vložíme opět na gril a za průběžného otáčení pečeme na středně rozehřátém grilu asi 30 minut. Upečené maso (hotové by mělo mít na stupnici vpichového teploměru 54−55 °C) rozbalíme a krájíme na plátky.

Současně s masem pečeme brambory – syrové brambory propícháme vidličkou a z jedné strany jejich slupku nařízneme do kříže a zabalíme je do alobalu. Jogurtovou omáčku připravíme smícháním jogurtu se sekanými bylinkami, olivovým olejem a solí. Pečené brambory vyjmeme z alobalu, na straně naříznutého kříže je rozevřeme a poklademe jogurtovou omáčkou.

Další přílohou k hovězímu v mundurku je cuketa. Olivový olej smícháme se sekaným česnekem, bylinkami, solí a pepřem. Cuketu nakrájíme podélně na tenké plátky, obalíme ji v bylinkovém pestu a na grilovacím tácku ji vložíme na gril.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl