Moučníky a cukroví
Zázvorový perník s jablky


Chalupářská snídaně se pro mnohé z nás neobejde bez dobrého koláče, buchty nebo perníku. Náš perník voní po exotickém koření a je vláčný po jablíčkách.
400 g polohrubé mouky
200 g krupicového cukru
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce kakaa
2 lžičky drceného koření (hřebíček, badyán, nové koření)
2 lžičky mletého zázvoru
špetka soli
pomerančová kůra
400 g strouhaných jablek
1 vejce
2 dl černého piva
2 dl mléka
1 dl slunečnicového oleje
máslo na vymazání a strouhanka na vysypání pekáče
V míse promícháme všechny sypké ingredience a poté přidáme jablka, vejce, pivo, mléko a olej.
Těsto nalijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypaného pekáče, pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 40 minut.
Ohodnoťte tento recept:
102 hlasů