Maso

Hovězí burger v žitném chlebu

4 porce

500 g hovězího mletého masa
8 plátků žitného chleba
100 g sýru kaškaval
2 chilli papričky
1 citron
3 cibule
300 ml jablečného octa
100 g cukru
4 lžíce BBQ omáčky
2 lžíce majonézy
1 lžíci oleje
2 lžíce olivového oleje
12 cherry rajčat
2 kedlubny
klíčený česnek na dozdobení
cibulovou pochoutku z Lužických hor
sůl
pepř

Cibuli nakrájíme a vložíme ji do rozvaru octa, cukru a soli. Necháme ji alespoň 30 minut marinovat.

Hovězí mleté maso ochutíme chilli, citronem, olejem, solí a pepřem. Vytvarujeme 4 stejně velké hamburgery. Opečeme je na grilu nebo na pánvi. Před koncem opékání na ně položíme sýr k rozpečení.

Hamburgery vkládáme na opečený chléb pomazaný BBQ omáčkou smíchanou s majonézou. Dozdobíme marinovanou cibulí. Na maso přidáme cibulovou pochoutku a klíčený česnek a přiklopíme druhým chlebem.

Cherry rajčata nakrájíme a smícháme s nakrájenou kedlubnou ochucenou olivovým olejem, solí a pepřem.

Podáváme se salátem z cherry rajčat a kedlubny.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl