Maso

Jelení vrabec na pivu se zelnými bramboráky

4 porce

800 g jeleního krku
1 ks ostravské klobásy
400 g cibule
10 stroužků česneku
8 ks bobkového listu
8 kuliček nového koření
20 kuliček celého pepře
lžička kmínu
sůl
500 ml 11° piva

600 g loupaných syrových brambor
300 g kysaného zelí
2 vejce
půl hrsti sušené majoránky
sůl
8 stroužků česneku
hladká mouka dle potřeby
hrst sekané plocholisté petržele
sádlo na smažení

Jelení krk nakrájíme na kostky, klobásu na kostičky a promícháme s česnekem utřeným se solí, kmínem a ostatním kořením. Maso vložíme do pekáče, kde je promícháme s cibulí nakrájenou na velké klínky a podlijeme pivem. Přiklopíme a vložíme do trouby na 160 stupňů na jednu

hodinu. Poté odklopíme a při 200 stupních za občasného promíchání dopékáme ještě asi 30 minut.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle, zelí překrájíme nožem najemno. V míse vše smícháme společně s vejci, majoránkou, česnekem utřeným se solí a sekanou plocholistou petrželkou. Dohustíme lehce moukou a poté smažíme v pánvi se sádlem zelné bramboráky.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl