Rolované vepřové koleno na pivě s chilli, bramborová kaše s pohankou a medvědím česnekem
4 porce
2 ks zadních vepřových kolen
4 chilli papričky
4 lžíce kremžské hořčice
4 lžíce křenu
4 cibule
8 stroužků česneku
provázek na omotání
0,5 l světlého ležáku Kohout 13
sůl
8 bobkových listů
8 kuliček nového koření
lžičku kmínu1 kg oloupaných brambor
200 g uvařené pohanky
300 ml mléka
80 g másla
40 g listů medvědího česneku
sůl
Vepřová kolena vykostíme a rozřízneme na plát. Česnek utřeme se solí a smícháme s křenem, hořčicí, nasekanou chilli papričkou a touto směsí potřeme kolena. Zarolujeme a svážeme. Vložíme do pekáče, přidáme na klínky krájenou cibuli, kmín, nové koření, bobkový list. Vše osolíme a podlijeme pivem. Vložíme přiklopené do trouby a pečeme při 160 stupních hodinu. Poté odklopíme a dopékáme ještě na 180 stupňů asi 30 minut na barvu.
Brambory nakrájíme na menší kousky a uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme. Mléko ohřejeme společně s máslem. Brambory metlou rozšleháme, přidáme mléko a dobře rozmícháme. Na závěr vmícháme sekaný medvědí česnek a uvařenou pohanku. Případně dosolíme.
Ohodnoťte tento recept: