Bramborové knedlíky plněné uzeným masem


500 g ve slupce uvařených brambor (varný typ B, BC)
10 – 12 polévkových lžic italské bezlepkové směsi na kynutá těsta
1 celé vejce velikosti L
sůl dle chuti
Na náplň z uzeného masa
300 g mletého uzeného libovějšího masa
Na posypání
2 větší cibule
1 lžíci sádla
1 lžíci řepkového oleje
Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme najemno. V míse smícháme nastrouhané brambory se solí, vejcem a moukou. Podsypeme si vál a hněteme, až se všechny ingredience spojí v hladké těsto. Nakonec z těsta vytvoříme 12 – 14 kousků, z nichž rukou vytvarujeme placičky, naplníme je masem a vytvoříme knedlíky, které ještě poválíme v mouce a necháme chvilku odpočinout.
Ve velkém hrnci ohřejeme vodu a dostatečně osolíme. Knedlíky vaříme ve vroucí vodě (necháme pouze probublávat) za občasného opatrného obracení cca 6 – 9 minut podle velikosti. Z vody je vyndaváme velmi opatrně, nejlépe děrovanou naběračkou, aby se nepotrhaly.
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a pomalu opečeme na sádle s olejem dozlatova. Osmaženou cibulku sypeme na hotové knedlíky.
Ohodnoťte tento recept: