Francouzská vaječná omeleta se zeleným chřestem


Klasika v podobě francouzské omelety nikdy nezklame. Podle chuti můžete měnit náplně. My využíváme chřestové sezóny a do omelety zabalíme lahodný křehký chřest.
4 porce
Omeleta
8 stonků zeleného chřestu
40 g parmezánu
12 vajec
100 g másla
mletý pepř
sůl
Chřest omyjeme (zelený nemusíme škrabat), odlomíme tvrdší spodní část, nakrájíme na menší kusy a krátce osmahneme na pánvi (na skus).
Sýr nastrouháme.
Omeletu připravujeme za tří vajec. Vejce rozmícháme v misce, osolíme, opepříme, vlijeme do středně rozpálené pánve s rozpuštěným máslem a jen zvolna a pomalu mícháme stěrkou.
Když jsou vejce středně propečená, mírně nakloníme pánev a k jedné straně lehce shrneme vejce, vložíme chřest a strouhaný sýr, zabalíme, krátce prohřejeme a podáváme. Můžeme ještě podle chuti opéct do zlatavé barvy. Podáváme s listovým salátem.
Listový salát s okurkovým dresinkem
1 salát lollo rosso
½ salátové okurky
6 lístků medvědího česneku
0,5 dl olivového oleje
sůl
Omytý salát necháme odkapat a natrháme. Oloupanou okurku a lístky medvědího česneku rozmixujeme společně s olejem, ochutíme solí a promícháme se salátem.
Ohodnoťte tento recept: