Slané lívanečky s pražskou šunkou
175 g hladké mouky
1 a ½ lžičky kypřícího prášku do pečiva
špetka soli
0,5 l mléka
50 g másla
1 vejce
200 g pražské šunky
hrst čerstvé pažitky
V míse smícháme mouku, kypřící prášek, mléko, vejce a připravíme těsto na lívance. Šunku nakrájíme na drobné kostičky, které přidáme do lívancového těsta. Lehce osolíme a přidáme nadrobno nasekanou pažitku. Těsto necháme chvíli odpočinout. Lívance smažíme na másle dozlatova.
Pažitková omáčka
150 ml zakysané smetany
lžíce nastrouhaného křenu
hrst čerstvé pažitky
½ citronu4 vejce
citronová šťáva
špetka kurkumy
výhonky naklíčené řepy na ozdobu
sůl a pepř
Smícháme zakysanou smetanu, křen, pažitku a podle chuti osolíme, opepříme a zakápneme šťávou z ½ citronu.
Vejce vyklepneme do osolené vroucí vody s citronovou šťávou a trochou kurkumy a připravíme zastřené vejce. Kurkuma dodá bílkům zlatavou barvu.
Ohodnoťte tento recept: