Moučníky a cukroví

Vafle s harissou, sázenými vejci se sezamem a mrkvovým salátem

100 g celozrnné mouky
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžíci mletého máku
3 lžičky pasty harissy
100 ml mléka
3 vejce
sezamový olej
sezamová semínka
1 velkou mrkev
50 g čerstvého špenátu
1 granátové jablko
1 bílý jogurt
hrst čerstvé máty
sůl a pepř

Těsto na vafle

V míse smícháme mouku, mák, kypřící prášek do pečiva a osolíme. Přidáme pastu harissu, jedno celé vejce a mléko. Vše důkladně promícháme tak, aby vzniklo hladké, lehce tekuté těsto.

Vaflovač rozpálíme a potřeme sezamovým olejem. Vafle pečeme podle výkonu vaflovače dozlatova.

Mátová omáčka

Mátu nasekáme nadrobno a smícháme s bílým jogurtem. Přidáme lžičku harrisy a podle chuti osolíme.

Salát

Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na julienne nudličky. Nakrájenou mrkev smícháme s čerstvým špenátem a zrníčky z granátového jablka. Lehce osolíme.

Na závěr si připravíme sázená vejce, která posypeme sezamovými semínky a osolíme.

Vafle nejdříve polijeme mátovou omáčkou, pak poklademe salát z mrkve a čerstvého špenátu a na něj vložíme sázené vejce. Pokapeme trochou sezamového oleje.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl