Vafle s harissou, sázenými vejci se sezamem a mrkvovým salátem
100 g celozrnné mouky
½ sáčku kypřícího prášku do pečiva
1 lžíci mletého máku
3 lžičky pasty harissy
100 ml mléka
3 vejce
sezamový olej
sezamová semínka
1 velkou mrkev
50 g čerstvého špenátu
1 granátové jablko
1 bílý jogurt
hrst čerstvé máty
sůl a pepř
Těsto na vafle
V míse smícháme mouku, mák, kypřící prášek do pečiva a osolíme. Přidáme pastu harissu, jedno celé vejce a mléko. Vše důkladně promícháme tak, aby vzniklo hladké, lehce tekuté těsto.
Vaflovač rozpálíme a potřeme sezamovým olejem. Vafle pečeme podle výkonu vaflovače dozlatova.
Mátová omáčka
Mátu nasekáme nadrobno a smícháme s bílým jogurtem. Přidáme lžičku harrisy a podle chuti osolíme.
Salát
Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na julienne nudličky. Nakrájenou mrkev smícháme s čerstvým špenátem a zrníčky z granátového jablka. Lehce osolíme.
Na závěr si připravíme sázená vejce, která posypeme sezamovými semínky a osolíme.
Vafle nejdříve polijeme mátovou omáčkou, pak poklademe salát z mrkve a čerstvého špenátu a na něj vložíme sázené vejce. Pokapeme trochou sezamového oleje.
Ohodnoťte tento recept: