Košíčky s květákovým kari


Křupavý korpus košíčků upečený z kvalitní celozrnné mouky a ochucený oreganem se bezvadně snoubí s lahodnou náplní květákového kari a svěžího salátu plného křehkých klíčků vojtěšky, munga, červené řepy, řeřichy či hrášku.
8 porcí – koláčků o průměru 10 cm
Těsto na košíčky
2 ½ dl ovesných vloček
2 ½ dl ječné mouky
1 dl vody
0,5 dl olivového oleje
1 lžička sušeného oregana
2 špetky soli
Z ingrediencí zpracujeme těsto a necháme půl hodiny odležet. Poté plníme nízké jednoporcové teflonové formičky, prsty si podle potřeby namáčíme ve vodě.
Těsto propícháme vidličkou a pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C 10−12 minut.
Předpečené korpusy naplníme květákovou kari směsí a pečeme ještě 15−20 minut.
Květákové kari
4 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 jarní cibulka
250 g květáku
1 lžíce kari
sůl
hrst petrželky
2 vejce
Na oleji pozvolna osmahneme nasekaný česnek, až uvolní vůni a lehce zezlátne, přidáme cibulku, osmahneme, vmícháme nadrobno nasekaný květák, ochutíme kari, osmahneme, osolíme. Odstavíme, necháme zchladnout a do směsi vmícháme nasekanou petrželku a vejce.
Květákovou směsí naplníme formičky a dáme zapéct.
Podáváme s listovým salátem.
Listový salát s klíčky
4 hrsti rukoly
½ ledového salátu
klíčky podle chuti (vojtěška, mungo, červená řepa)
panenský olivový olej
citronová kůra a šťáva
Rukolu smícháme s natrhaným listovým salátem, přidáme klíčky, trochu citronové kůry, zakápneme olejem a zastříkneme citronovou šťávou.
Ohodnoťte tento recept: