Polévka z ovesných vloček s nudlovými bublinkami
100 g ovesných vloček
1,5 l zeleninového vývaru
10 g másla
2 mrkve
1/2 bulvy celeru
2 kořenové petržele
150 ml smetany
2 vejce
160 g hrubé mouky
1 lžíci másla
hrst čerstvé petrželky nebo pažitky
špetku muškátového oříšku
sůl
Vločky uvaříme podle návodu. Do uvařených vloček vmícháme máslo. Kořenovou zeleninu (mrkev, celer a petržel) nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme 5 minut. K uvařené zelenině přidáme rozmačkané vločky (množství podle toho, jak chceme mít polévku hustou).
V misce smícháme žloutek se smetanou a vlijeme do polévky. Polévku už dále nevaříme. Ochutíme solí a muškátovým oříškem.
Na nudlové bublinky do polévky si připravíme klasické nudlové těsto z mouky, jednoho celého vejce a vody. Osolíme a uhněteme těsto. Na pomoučeném vále těsto vyválíme na tenký plát, z něhož vykrájíme kolečka, která potřeme vaječným bílkem a přehneme na polovinu. Smažíme v pánvi na rozpáleném sádle dozlatova.
Ohodnoťte tento recept: