Ondrovy špagety


Ondrova omáčka na špagety je jemná díky smetaně a tučnému sýru a pikantní po česneku a chilli… A je lahodná!
4 porce
Na těsto
320 g semolinové mouky (grano duro)
3 vejce
15 g olivového oleje
sůl
Pokud máme stroj na výrobu těstovin, veškeré ingredience vsypeme do zásobníku a spustíme míchání, poté program tvarování. Těstoviny uvaříme a promícháme s omáčkou.
Pokud stroj nemáme, koupíme si již hotové čerstvé těstoviny (pasta fresca) nebo použijeme ty tradiční z tvrdé pšenice (semoliny). Všechny varianty chutnají báječně.
Na omáčku
1 menší cibule
2 stroužky česneku
40 g másla
4 chilli papričky
120 g kuřecích prsou
400 g drcených rajčat
50 ml smetany
80 g gorgonzoly
sůl
hrst čerstvé bazalky
Cibuli nakrájíme nadrobno, spolu s plátky česneku orestujeme na másle, přidáme drcenou chilli papričku a na nudličky nakrájené osolené kuřecí maso. Vše osmahneme, přidáme drcená rajčata a povaříme. Na závěr zjemníme smetanou, přidáme nadrobenou gorgonzolu, necháme ji rozpustit, dochutíme solí, sekanou bazalkou a promícháme se špagetami.
Ohodnoťte tento recept: