Ryby a mořské plody

Pečená bílá treska s remuládou

Ryba na závěr – chutné maso tresky doplníme tradiční remuládou, což je majonéza ochucená samými dobrotami.

4 porce

800 g filetu z bílé tresky
olivový olej
drcený kmín
maldonská sůl

Remuláda

200 ml majonézy
hrst čerstvých bylinek
2 lžíce nadrobno krájeného řapíkatého celeru
1 vejce vařené natvrdo
1 lžička plnotučné hořčice
1 lžička omáčky z ančoviček
citronová šťáva
mletý pepř
sůl

Příloha

brambory s pažitkou

Porce tresky položíme na plech vyložený pečicím papírem, posypeme drceným kmínem a zakápneme olivovým olejem. Rybu pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C 10−12 minut.

Po vyjmutí z trouby posypeme šupinkatou maldonskou solí. Podáváme s remuládou a vařenými brambory s pažitkou.

Příprava remulády – majonézu smícháme s nasekanými čerstvými bylinkami, oloupaným a nadrobno nakrájeným řapíkatým celerem, na kostičky nakrájeným vajíčkem, dochutíme hořčicí, omáčkou z ančoviček, citronovou šťávou, mletým pepřem a solí.

Ohodnoťte tento recept: 

51 hlasů

Další recepty Celý díl