Maso

Kebab

Kebab připravený doma má své kouzlo. Masu dejte šanci k dostatečně dlouhému marinování a pak už jen pečte, krájejte zeleninu a hodujte.

6 porcí

800 g vykostěného kuřete
4 lžíce směsi koření na kebab či gyros
4 lžíce oleje
100 g přírodního bílého jogurtu
6 pita chlebů

Náplň I

12 plátků rajčete
12 plátků salátové okurky
12 plátků cibule

Náplň II

100 g bílého zelí
1 mrkev
4 lžičky harissy
4 lžíce sezamového semínka
olivový nebo slunečnicový olej
sůl

Omáčka

100 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
hrst plocholisté petrželky

Směs koření na gyros rozmícháme s olejem a jogurtem. Kuře rozkrájíme i s kůží na dlouhé pruhy. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet. Poté vyjmeme z marinády a napícháme na špíz. Špízy opečeme na oleji ze všech stran, vložíme do pekáčku s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15−20 minut. V půli pečení špízy otočíme.

Rajčata, okurku a cibuli nakrájíme na drobné proužky. Zelí najemno nakrájíme a smícháme s mrkví, harissou, sezamovým semínkem olejem a solí.

Jogurt smícháme s utřeným česnekem a nasekanou petrželkou. Špízy podáváme s pita chlebem, zeleninou a přeléváme jogurtovou omáčkou

Ohodnoťte tento recept: 

100 hlasů

Další recepty Celý díl