Kebab


Kebab připravený doma má své kouzlo. Masu dejte šanci k dostatečně dlouhému marinování a pak už jen pečte, krájejte zeleninu a hodujte.
6 porcí
800 g vykostěného kuřete
4 lžíce směsi koření na kebab či gyros
4 lžíce oleje
100 g přírodního bílého jogurtu
6 pita chlebů
Náplň I
12 plátků rajčete
12 plátků salátové okurky
12 plátků cibule
Náplň II
100 g bílého zelí
1 mrkev
4 lžičky harissy
4 lžíce sezamového semínka
olivový nebo slunečnicový olej
sůl
Omáčka
100 g bílého jogurtu
1 stroužek česneku
hrst plocholisté petrželky
Směs koření na gyros rozmícháme s olejem a jogurtem. Kuře rozkrájíme i s kůží na dlouhé pruhy. Maso naložíme do marinády a necháme přes noc odležet. Poté vyjmeme z marinády a napícháme na špíz. Špízy opečeme na oleji ze všech stran, vložíme do pekáčku s pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15−20 minut. V půli pečení špízy otočíme.
Rajčata, okurku a cibuli nakrájíme na drobné proužky. Zelí najemno nakrájíme a smícháme s mrkví, harissou, sezamovým semínkem olejem a solí.
Jogurt smícháme s utřeným česnekem a nasekanou petrželkou. Špízy podáváme s pita chlebem, zeleninou a přeléváme jogurtovou omáčkou
Ohodnoťte tento recept: