Různé
Pivní grissini se sýrem
500 g hladké mouky
250 ml světlého piva
1 polévkovou lžíci sádla
20 g medu
5 g soli
200 g hrubě nasekaných nesolených arašídů
10 g droždí
Na dokončení
200 g strouhaného čedaru
celý kmín
Do mísy nasypeme mouku, přidáme med, rozdrobené droždí, osolíme a zalijeme pivem. Zamícháme, přidáme sádlo a vypracujeme těsto. Pak přidáme nahrubo nasekané arašídy, které důkladně zapracujeme do těsta. Připravené těsto necháme odpočinout 10 – 15 minut v pokojové teplotě.
Z těsta si vytvoříme silnější plát a rozkrájíme ho na jednotlivé díly, ze kterých rukou vyválíme
dlouhé tenké válečky (délka podle rozměru plechu). Před pečením potřeme pivem, posypeme kmínem a strouhaným čedarem.
Pečeme 12 – 15 minut na 180 °C.
Ohodnoťte tento recept:
71 hlasů