Různé

Pivní grissini se sýrem

500 g hladké mouky
250 ml světlého piva
1 polévkovou lžíci sádla
20 g medu
5 g soli
200 g hrubě nasekaných nesolených arašídů
10 g droždí

Na dokončení

200 g strouhaného čedaru
celý kmín

Do mísy nasypeme mouku, přidáme med, rozdrobené droždí, osolíme a zalijeme pivem. Zamícháme, přidáme sádlo a vypracujeme těsto. Pak přidáme nahrubo nasekané arašídy, které důkladně zapracujeme do těsta. Připravené těsto necháme odpočinout 10 – 15 minut v pokojové teplotě.

Z těsta si vytvoříme silnější plát a rozkrájíme ho na jednotlivé díly, ze kterých rukou vyválíme

dlouhé tenké válečky (délka podle rozměru plechu). Před pečením potřeme pivem, posypeme kmínem a strouhaným čedarem.

Pečeme 12 – 15 minut na 180 °C.

Ohodnoťte tento recept: 

70 hlasů

Další recepty Celý díl