Krevety s římským salátem a dresinkem 1000 ostrovů


Příjemně pálivou chuť krevet zjemníme lahodným salátem se světoznámým dresinkem.
Krevety
320 g čerstvých nebo rozmražených krevet
olivový olej
špetka chilli
1 citron
mořská sůl
Krevety očistíme – ulomíme hlavičky, nařízneme tělo a vyjmeme střívka.
Na rozpáleném oleji krevety zprudka a krátce (3−4 minutky) osmahneme, ochutíme chilli, citronovou šťávou a na závěr solí.
Salát
1 menší římský salát
2 kyselejší jablka
1 citron
Salát natrháme (či nakrájíme) na kousky, jablko nakrájíme na tenké plátky a zastříkneme je citronem.
Dresink 1000 ostrovů
1 řapík řapíkatého celeru
1 kyselá okurka
1 šalotka
100 g rajčatového pyré
100 g majonézy
olivový olej
worcesterská omáčka
citronová šťáva
špetka chilli
cukr
sůl
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme na velmi malé kostičky, stejně tak okurku a šalotku. Věše smícháme s rajčatovým pyré, majonézou, dochutíme olivovým olejem, worcesterskou omáčkou citronovou šťávou, špetkou chilli, cukru a soli.
Ohodnoťte tento recept: