Hovězí roláda à la roastbeef


Chutný kousek hovězího masa doplníme celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.
4 porce
800 g zadního hovězího masa
150 g hrubozrnné hořčice
2 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce slunečnicového oleje
mletý pepř
sůl
olej na opečení
Maso rozřízneme podélně na plát a přes folii jej rozklepeme, opepříme a osolíme.
Z hořčice, worcesterské omáčky, oleje, soli a pepře vymícháme marinádu.
Maso marinádou potřeme, zabalíme do tvaru rolády a pevně svážeme motouzem.
Roládu opečeme zprudka na oleji ze všech stran, vložíme na vyšší plech s mřížkou (na plech nalijeme trochu vody – zvlhčuje vzduch v troubě a také se nám odkapaná šťáva nepřipeče na plech), pečeme ve vyhřáté troubě na 130 °C asi 60 minut.
Po upečení maso nakrájíme na porce, které ještě osolíme, nejlépe šupinkatou, maldonskou solí. Podáváme s celerovým pyré a studenou kaparovou omáčkou.
Celerové pyré
1 malý celer
2 velké brambory
voda
2 dl smetany 33%
sůl
Očištěný celer a brambory nakrájíme a uvaříme ve slané vodě doměkka. Vodu slijeme a zeleninu rozmixujeme dohladka s horkou smetanou, dochutíme solí.
Studená kaparová omáčka
2 dl majonézy
2 lžíce kaparů
2 lžíce medové hořčice
střik vinného octa
sůl
Majonézu, sekané kapary a hořčici smícháme, dochutíme octem a solí.
Ohodnoťte tento recept: