Moučníky a cukroví
Vánoční pečené jablko v perníku s redukcí z portského vína a zmrzlinou ze slaného karamelu
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222562221900034/949785.jpg?1669978715)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_12116.jpg?1670063487)
2 větší jablka
3 vejce
100 g bramborového škrobu na obalení
300 g perníku na strouhání
200 g přepuštěného másla
sůl
2 lžíce moučkového cukru
2 dcl portského vína tawny
50 g másla
zmrzlinu podle chuti (v receptu je použitá zmrzlina se slaným karamelem)
Portské víno nalijeme do hrnce a necháme svařit. Když se z vína vypaří alkohol, přidáme máslo a rozmícháme.
Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a obalujeme. Nejdříve v bramborovém škrobu, potom ve vajíčku a na závěr v nastrouhaném perníku. Obalená jablka pozvolna smažíme na přepuštěném másle. Usmažená jablka rozkrojíme, na talíři naservírujeme společně se zmrzlinou a přelijeme redukcí z portského vína.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů