Moučníky a cukroví

Vánoční pečené jablko v perníku s redukcí z portského vína a zmrzlinou ze slaného karamelu

2 větší jablka
3 vejce
100 g bramborového škrobu na obalení
300 g perníku na strouhání
200 g přepuštěného másla
sůl
2 lžíce moučkového cukru
2 dcl portského vína tawny
50 g másla
zmrzlinu podle chuti (v receptu je použitá zmrzlina se slaným karamelem)

Portské víno nalijeme do hrnce a necháme svařit. Když se z vína vypaří alkohol, přidáme máslo a rozmícháme.

Jablka oloupeme, nakrájíme na kolečka a obalujeme. Nejdříve v bramborovém škrobu, potom ve vajíčku a na závěr v nastrouhaném perníku. Obalená jablka pozvolna smažíme na přepuštěném másle. Usmažená jablka rozkrojíme, na talíři naservírujeme společně se zmrzlinou a přelijeme redukcí z portského vína.

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl