Maso
Kuřecí paličky pečené se slaninou, bramborami a švestkami


4 porce
600 g kuřecích paliček
200 g švestek
200 g plátků anglické slaniny
2 větvičky rozmarýnu
6 stroužků česneku
1,5 dcl bílého vína
600 g malých brambor grenaille
4 stonky řapíkatého celeru
sůl
pepř
6 bobkových listů
1 lžíci sladké papriky
1/2 lžičky chilli
Brambory a řapíkatý celer nakrájíme na větší kousky. Česnek utřeme se solí, přidáme chilli podle chuti, papriku a olej. Ve směsi obalíme kuřecí paličky, které poté zabalíme do plátku anglické slaniny.
Brambory a řapíkatý celer naskládáme do misky a osolíme. Pak vložíme namarinované kuřecí paličky, přidáme celé stroužky česneku, rozmarýn, na půlky nakrájené švestky a podlijeme bílým vínem.
Pečeme v troubě předehřáté na 160° 40 – 50 minut.
Ohodnoťte tento recept:
20 hlasů