Huspenina


1 vepřové koleno
2 vepřové nožičky
vepřové kůže
vývar č. II − z nožiček a kůží (zbavený tuku)
1 mrkev
1 kořenová petržel
3 stroužky česneku
majoránka
mletý pepř
mleté nové koření
sůl
ocet
Na podávání
cibule
ocet
chléb
Libové maso z kolen nakrájíme na malé kostičky asi 1×1 cm. Mrkev s petrželí uvaříme na doměkka na skus (nesmíme rozvařit), nakrájíme na malé kostičky a smícháme s nakrájeným masem a vložíme do formy.
Vývar z nožiček (předem jsme sebrali svrchu vrstvu sádla – viz vývar č. II) zahřejeme a ochutíme majoránkou, rozetřeným česnekem, mletým pepřem, mletým novým kořením a solí, krátce provaříme a nalijeme do formy s masem a zeleninou.
Necháme ztuhnout, poté krájíme na plátky, zakápneme octem, zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: