Dědovy utopence a carpaccio z gothaje

Ondřej od svého dědy Slaniny vyprosil recept na utopence. Filip, aby nezůstal pozadu, z recese přidal carpaccio z gothaje.
utopence - 8 porcí
8 špekáčků
4 velkých cibulí
4 lžíce plnotučné hořčice
8 lžic cukru
1 lžíce soli
80 ml octa
240 ml piva
4 lístky bobkového listu
8 kuliček nového koření
16 kuliček celého pepře
8 malých chilli papriček
mletý pepř
1. Špekáčky oloupeme a z každé strany podélně nakrojíme.
2. Hořčici smícháme s mletým pepřem a touto směsí pomažeme prokrojenou část špekáčků.
3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. Do průřezů vložíme plátek cibule a chilli papričku.
4. Špekáčky spíchneme párátkem a na těsno je vložíme do dobře vymyté a vařící vodou vypláchnuté sklenice.
5. Pivo se solí, cukrem a kořením přivedeme k varu a krátce povaříme.
Stáhneme, necháme zchladnout a přidáme ocet. Ještě vlažný nálev nalijeme na špekáčky, uzavřeme a necháme v pokojové teplotě vychladnout, pak přendáme do lednice, kde si špekáčky ještě minimálně týden odpočinou než budou nachystané ke konzumaci.
carpaccio z gothaje - 4 porce
240 g plátkového gothaje
40 g červené cibuje
40 g jarní cibulky
40 g bílé cibule
40 ml octa
sůl
čerstvě mletý pepř
8 ks kozích nakládaných rohů
1 svazek petrželky kudrnky
1. Cibuli nasekáme na jemné kostičky a smícháme s octem a pepřem.
Necháme tak hodinu uležet.
2. Gothaj rovnoměrně rozprostřeme po talířích, poklademe uleželou cibulí, ozdobíme nakládanými kozími rohy a posypeme sekanou kudrnkou.
Ohodnoťte tento recept: