Jižanské smažené kuře


4–6 porcí
1 kuře
2 lžíce mleté sladké papriky
kajenský pepř podle chuti
1 lžíce sušeného česneku
1 lžíce sušeného tymiánu
hrst sušené cibule
mletý bílý a černý pepř
sůl
¼ l kefíruNa obalení:
hladká mouka
mletá sladká paprika
kajenský pepřslunečnicový olej na smažení
Kuře vykostíme a nakrájíme na jednotlivé porce. Každá porce na talíři má obsahovat kus prsa, stehna a křídla.
V míse promícháme mletou papriku, kajenský pepř, sušený česnek, sušenou cibuli, tymián, mletý bílý a černý pepř a sůl. V této směsi obalíme porce kuřete a necháme je proležet alespoň jednu hodinu, potom maso zalijeme kefírem a opět necháme chvíli proležet.
Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a kajenským pepřem. V této směsi obalíme marinované kusy kuřete, smažíme je zprudka a dozlatova z obou stran a poté vložíme na 15–20 minut do trouby na 160 °C.
Podáváme se zeleninovým salátem, např. Coleslaw.
Ohodnoťte tento recept: