Srnčí na smetaně


Srnčí medailonky na smetaně, s vůní a chutí citronové kůry, jemně pikantní po koření a navinulé po citronové šťávě, jsou opravdu výjimečnou delikatesou, kterou bychom si jednou za čas měli dopřát.
4 porce
600 g srnčího hřbetu bez kosti
drcený jalovec
drcený růžový pepř
tymián
sůl
40 g hladké mouky
30 g přepuštěného másla
100 g tyrolského špeku nebo sušené anglické slaniny
1 dl hovězího vývaru
3 dl smetany
1 citron
Bramborové noky
700 g ve slupce vařených brambor
40 g přepuštěného másla nebo oleje
250 g polohrubé mouky
1 vejce
sůl
sádlo
Očištěný srnčí hřbet nakrájíme na medailonky, zlehka poklepeme pěstí a ochutíme drceným jalovcem, růžovým pepřem, sušeným tymiánem a solí.
Maso zlehka obalíme v mouce a opečeme na přepuštěném másle.
Maso z pánve vyjmeme, přidáme na kostičky nakrájený špek a vypečeme jej, podlijeme vývarem, smetanou, ochutíme citronovou kůrou a zredukujeme. Vrátíme maso, dochutíme citronovou šťávou a prohřejeme.
Podáváme s bramborovým noky, které po uvaření osmahneme na sádle.
Ohodnoťte tento recept: