Knížecí řízek s lepenicí


I sám pan kníže by si na celerovém řízečku pochutnal. Vyzkoušejte spolu s pikantní lepenicí. Levné a výborné!
4 porce
4 plátky celeru
hladká mouka
česnek
sůl
1 vejce
strouhanka
olej na smažení
Lepenice
1 lžíce sádla
1 cibule
½ kg uvařených brambor bez slupky
300 g kysaného zelí
snítka petrželky
Oškrábaný celer nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a v osolené vodě je povaříme na skus a zchladíme.
Česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem.
Osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a strouhance. Obalený celer osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.
Podáváme například s lepenicí – na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme brambory, osmahneme a rozšťoucháme, vmícháme pokrájené kysané zelí a petrželku.
Ohodnoťte tento recept: