Zeleninová jídla

Knížecí řízek s lepenicí

I sám pan kníže by si na celerovém řízečku pochutnal. Vyzkoušejte spolu s pikantní lepenicí. Levné a výborné!

4 porce

4 plátky celeru
hladká mouka
česnek
sůl
1 vejce
strouhanka
olej na smažení

Lepenice

1 lžíce sádla
1 cibule
½ kg uvařených brambor bez slupky
300 g kysaného zelí
snítka petrželky

Oškrábaný celer nakrájíme na cca 1 cm silné plátky a v osolené vodě je povaříme na skus a zchladíme.

Česnek utřeme se solí a smícháme s rozšlehaným vejcem.

Osušené plátky celeru obalíme v mouce, poté ve vajíčku a strouhance. Obalený celer osmažíme na oleji z obou stran dozlatova.

Podáváme například s lepenicí – na lžíci sádla osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme brambory, osmahneme a rozšťoucháme, vmícháme pokrájené kysané zelí a petrželku.

Ohodnoťte tento recept: 

128 hlasů

Další recepty Celý díl