Maso

Zapečené brambory s ječnými kroupami

Vydatné jídlo, v němž nechybí dobrý uzený bůček, česnek a majoránka.

8 porcí

½ kg uzeného vepřového boku
1 cibule
1 lžíce sádla
400 g vařených ječných krup
100 g sušených hub
5 stroužků česneku
majoránka
kmín
mletý pepř
sůl
800 g vařených brambor ve slupce

Maso nakrájíme na silnější plátky a spolu s cibulí nakrájenou na klínky opečeme na sádle, přidáme předem namočené a scezené houby, dobře opečme, poté vmícháme česnek utřený se solí, majoránku, drcený kmín a vařené kroupy.

Vše vložíme do pekáče, do směsi zasuneme na silnější plátky nakrájené brambory a zapečeme při 190 °C dozlatova.

Ohodnoťte tento recept: 

45 hlasů

Další recepty Celý díl