Maso

Vepřový tomahawk, smaženice z hub a dýně s klobásou

4 porce

4 ks vepřového tomahawku
8 plátků uzené slaniny
sůl, pepř, kmín
kůži ze slaniny na potření grilu

Smaženice

½ dýně hokkaido
200 g hřibů – čerstvé nebo mražené
100 g cibule
150 g klobásy
100 g másla
3 vejce
sůl, pepř, kmín a tymián

Maso osolíme a opepříme, můžeme lehce potřít olejem. Vložíme do grilu a pečeme cca 3 – 4 minuty. Poté otočíme a na ogrilovanou stranu položíme plátky slaniny a dopékáme.

Dýni očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Hřiby překrájíme. Cibuli nakrájíme na klínky, klobásu na kostičky. Rozpustíme máslo a vložíme klobásku, vypečeme, přidáme cibuli a hokkaido a zarestujeme. Přidáme tymián, kmín a houby, promícháme, krátce orestujeme a přidáme vejce. Osolíme, opeříme a promícháme.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl