Maso

Hovězí brisket se salátem coleslaw

10 porcí

4 kg australského nebo amerického hovězího hrudí
¼ hrnku soli
¼ hrnku pepře
sušený česnek a sušený cibulový prášek dle chuti
3 lžíce slunečnicového oleje na potření

Salát coleslaw

½ hlávky bílého zelí
1 hrnek nakrájeného červeného zelí
2 mrkve
¼ hrnku jablečného octa
1 polévkovou lžíci hrubozrnné hořčice
1 lžíci medu
¼ hrnku olivového oleje
sůl a pepř na dochucení

Maso odblaníme a na vnitřní straně očistíme od tuku. Pak si naznačíme místo řezu, které využijeme po upečení a maso celé mírně pomažeme olejem. Koření smícháme v misce dohromady a celé maso směsí hojně posypeme. Gril si předehřejeme na 110 °C, do masa vložíme teplotní sondu a vložíme je na gril, kde je pozvolna pečeme asi 12 hodin, dokud nám teplotní sonda neukáže vnitřní teplotu masa 75 °C. Poté maso zabalíme do řeznického papíru a pečeme asi další 3 hodiny, dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 98 °C. Hotové podáváme nakrájené na tenké plátky.

Na salát si bílé zelí nakrájíme na jemné nudličky a smícháme s červeným zelím, na nudličky nakrájenou mrkví a na tenká kolečka nakrájenou jarní cibulkou.

Na dresink si v misce smícháme ocet, olej, med, hořčici, sůl a pepř. Vzniklým dresinkem ochutíme salát a před podáváním necháme v lednici 30 minut odležet. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl