Maso

Trhané vepřové s kukuřičným chlebem

10 porcí

4 kg vepřové plece
½ hrnku jablečného džusu
½ hrnku vody
¼ hrnku hnědého cukru
¼ hrnku soli
1 polévkovou lžíci sójové omáčky
1 polévkovou lžíci worcesteru
½ hrnku BBQ koření
3 lžíce slunečnicového oleje na potření

Kukuřičný chléb

410 g hladké mouky
275 g kukuřičné mouky
5 lžiček prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
2 lžičky soli
325 g kukuřice
600 ml podmáslí
5 velkých vajec
280 g rozpuštěného másla
200 g čedaru
1 čerstvou jalapeňo papričku
150 g slaniny

Maso odblaníme a očistíme. Ingredience na lák smícháme a pomalu zahříváme v hrnci, dokud se sůl a cukr nerozpustí. Necháme vychladnout. Maso ochutíme směsí BBQ koření a studený lák vpichujeme do masa. Gril si rozpálíme na 110 °C a maso v něm necháme pomalu táhnout 12 hodin. Hotové je, když má vnitřní teplotu 98 °C. Vidličkou natrháme a máme hotovo

Na kukuřičný chléb si gril předehřejeme na 200 °C a hlubokou pánev si dobře vymažeme máslem.

V blenderu nebo tyčovým mixérem rozmixujeme kukuřici a podmáslí. Pak přidáme vejce a ještě krátce promixujeme. Ve velké míse smícháme všechny sypké ingredience. Pak v nich vytvoříme důlek a pomalu do něj vléváme směs podmáslí, vajec a kukuřice. Vařečkou promícháme jen natolik, aby se směsi spojily v těsto. Pozor, těsto nechcete přemíchat! Nakonec do těsta opatrně zapracujeme ještě rozpuštěné máslo, na kostičky nakrájenou slaninu, strouhaný čedar a nahrubo nasekanou jalapeňo papričku.

Hotové těsto nalijeme na připravenou hlubokou pánev a povrch uhladíme špachtlí. Pečeme na zakrytém grilu při teplotě 200 °C 40 minut dozlatova. Hotový chléb necháme 10 minut vystydnout a podáváme s trhaným vepřovým.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl