Nepečený cheesecake s macerovanými jahodami a karamelovými sušenkami


400 g sýru philadelphia
200 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
100 g másla
50 g krystalového cukru
100 g sušenek lotus karamelových
200 g jahod
vanilku
1 limetu
100 ml dezertního vína
snítku máty na ozdobu
Nejprve si v míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka do další mísy, kde s nimi rozmícháme sýr philadelphia, cukr moučku a limetovou kůru. Ke směsi přidáme vyšlehanou smetanu.
Zapékací misky vysteleme potravinářskou fólii, naplníme vzniklou krémovou směsí a dáme do lednice vychladit alespoň na 2-3 hodiny.
Jahody nakrájíme na čtvrtiny a necháme alespoň 20 minut macerovat v dezertním víně.
Na drobenku necháme rozdrcené lotus sušenky s máslem a cukrem na pánvi krátce zkaramelizovat a vychladíme.
Při servírování cheesecake z formičky opatrně vyklopíme na talíř, posypeme drobenkou ze sušenek a macerovanými jahodami. Ozdobíme mátou a podáváme!
Ohodnoťte tento recept: