Moučníky a cukroví

Nepečený cheesecake s macerovanými jahodami a karamelovými sušenkami

400 g sýru philadelphia
200 g smetany ke šlehání
50 g moučkového cukru
100 g másla
50 g krystalového cukru
100 g sušenek lotus karamelových
200 g jahod
vanilku
1 limetu
100 ml dezertního vína
snítku máty na ozdobu

Nejprve si v míse vyšleháme smetanu ke šlehání dotuha. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vyškrábneme z něj semínka do další mísy, kde s nimi rozmícháme sýr philadelphia, cukr moučku a limetovou kůru. Ke směsi přidáme vyšlehanou smetanu.

Zapékací misky vysteleme potravinářskou fólii, naplníme vzniklou krémovou směsí a dáme do lednice vychladit alespoň na 2-3 hodiny.

Jahody nakrájíme na čtvrtiny a necháme alespoň 20 minut macerovat v dezertním víně.

Na drobenku necháme rozdrcené lotus sušenky s máslem a cukrem na pánvi krátce zkaramelizovat a vychladíme.

Při servírování cheesecake z formičky opatrně vyklopíme na talíř, posypeme drobenkou ze sušenek a macerovanými jahodami. Ozdobíme mátou a podáváme!

Ohodnoťte tento recept: 

4 hlasů

Další recepty Celý díl