Krkovička z alobalu


Balíček, v němž pečeme šťavnatou krkovičku udrží vůni pikantní marinády, která masem prostoupí. Skvělý tip, jak upéct kus masa, které můžete jíst jak teplé například s bramborovou kaší, tak studené s dobrým chlebem.
6 porcí
1 kg krkovičky
Marináda
2 lžíce citronové šťávy
4 lžíce bílého vína
3 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce medu
2 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
Náplň
6 plátků uzeného masa
150 g syrových žampionů
2 lžíce oleje
Krkovici vcelku nakrájíme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrájíme je do konce. Smícháme suroviny na marinádu a potřeme jí maso i v zářezech. Maso uložíme v zakryté nádobě do lednice alespoň na 24 hodin.
Druhý den dáme do každého zářezu plátek uzeného a plátky žampionů. Alobal potřeme olejem a maso pečlivě zabalíme, aby po dobu pečení nevytekla šťáva.
Vložíme do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme nejméně 2 hodiny.
Na posledních 20 minut alobal rozevřeme, maso nakrájíme na plátky a ještě 15 minut pečeme odkryté.
Podáváme s bramborovou kaší nebo chlebem. Chutná teplé i studené.
Jarka Bernatíková, Havířov
Ohodnoťte tento recept: