Maso

Kuře po myslivecku zapečené bramborovým pyré

4 porce

3 lžíce oleje
1 velkou cibuli
200 g pórku
4 stroužky česneku
50 g slaniny
½ dýně hokaidoi
100 g žampionů
500 g cherry rajčat
600 g kuřecích stehenních řízků
čerstvý rozmarýn a tymián
sůl, kmín, pepř, bobkový list

pyré

250 g brambor
smetanu a máslo dle potřeby
čerstvý tymián
3 žloutky

V hrnci rozpálíme olej a krátce v něm orestujeme nahrubo nakrájenou slaninu a cibuli. Houby nakrájíme na větší kusy a přidáme do hrnce, krátce zarestujeme a přidáme i nahrubo nakrájené kuřecí stehenní řízky a kmín. Dále nasekáme česnek a rajčata, přidáme do hrnce i s bylinkami a bobkovým listem, osolíme, opepříme a trošku podlijeme vodou. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Mezitím si nakrájíme očištěnou dýni na asi 2 cm kostky a pórek nahrubo a vše přidáme ke směsi do hrnce. Podusíme dalších 10 minut.

Mezitím si vyšleháme jednoduché pyré z vařených brambor, smetany, žloutků a tymiánu. Hotovým pyré přiklopíme ještě horké ragú a vše vložíme do trouby pod gril na 200°C a krátce zapečeme. Servírujeme ozdobené nasekanými bylinkami.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl