Křehký koláč s rebarborou


těsto
200 g hladké mouky
125 g másla
150 g měkkého plnotučného tvarohu
2 g soli
náplň
100 g měkkého másla
100 g cukru krupice
120 g mletých pistácií
2 vejce velikosti M
20 g kukuřičného škrobu
50 g rumu
4 g mletého zázvoru
na dokončení
600 až 700 g rebarbory
150 g jahodového džemu
Na těsto smícháme v míse mouku, máslo a sůl a vypracujeme drobenku, přidáme tvaroh a rychle a krátce zamícháme těsto, které rozválíme na pomoučené ploše do kruhu o průměru asi 30 cm a poté ho pomocí válečku přeneseme do olejem vymazané koláčové formy.
V míse utřeme měkké máslo s cukrem, kukuřičným škrobem, zázvorem, pistáciemi a vejci dohladka. Nakonec přidáme rum a tuto směs rozetřeme do předem připraveného základu. Na kousky nakrájenou rebarboru narovnáme na pistáciovou hmotu a vzniklý koláč pečeme asi 35-40 minut na 170 °C dozlatova. Vytáhneme z trouby a necháme ho na mřížce vychladnout. Před podáváním potřeme horkým džemem.
Ohodnoťte tento recept: