Zeleninová jídla
Sladkokyselé špičaté zelí
![](http://img.ceskatelevize.cz/ivysilani/indexes/photos/crop/222/222562221900010/905159.jpg?1649449066)
![](http://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10084897100/foto09/recepty/m_11595.jpg?1649574122)
500 g špičatého zelí
3 lžíce krystalového cukru
1 cibuli
3 lžíce vinného octa
100 g crème fraîche nebo zakysané smetany
Zelí nakrájíme na malé kostičky. Na másle necháme zpěnit cibuli, přidáme cukr, necháme lehce zkaramelizovat, přidáme zelí, osolíme a zalijeme vinným octem. Je možné přilít trochou vývaru. Krátce povaříme, tak aby zelí zůstalo křupavé. Těsně před servírováním vmícháme crème fraîche nebo zakysanou smetanu.
Ohodnoťte tento recept:
3 hlasů