Chiacchiere
těsto
250 g hladké mouky
10 g moučkového cukru
25 g oleje
40 g kukuřičného škrobu
90 g suchého bílého vína
1 g prášku do pečiva
1 g soli
1 vejce
1 žloutek
kůra z jednoho citronu
na dokončení
1 litr oleje na smažení
100 g směsi moučkového a vanilkového cukru na obalení
Na těsto v míse smícháme suché ingredience, přidáme vejce i žloutek, víno a olej, zastrouháme citrónovou kůrou a pomocí vidličky vše promícháme. Až se těsto spojí, z mísy je vytáhneme na vál a několik minut prohněteme rukou. Hotové těsto zabalíme do fresh folie a dáme je alespoň na 30 minut odpočívat v chladu.
Odležené těsto si vyválíme na tenko, na 2 – 3mm. Můžeme použít váleček a nebo strojek na těstoviny. Z těsta pak rádýlkem vykrajujeme různé tvary. V hluboké pánvi si rozpálíme olej na teplotu 175°C a smažíme pár minut dozlatova. Nasypeme do mísy a ještě horké obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Ohodnoťte tento recept: