Moučníky a cukroví

Masopustní koblihy s malinovým krémem

těsto

400 g hladké mouky
150 g hrubé mouky
3 vejce (M)
50 g krupicového cukru
20 g rumu
90 g másla
225 g mléka
30 g droždí
5 g soli
1 citron kůra

malinový krém

250 g mražených malin
100 g vody
40 g másla
50 g krupicového cukru
20 g kukuřičného škrobu
1 žloutek
šťáva z jednoho citrónu

na dokončení:

2 l oleje na smažení
50 g moučkového cukru
maliny sušené mrazem

Na těsto do kuchyňského robotu s hnětacím hákem připravíme mouku a cukr, přilijeme vlažné mléko, nadrobíme kvasnice, zastrouháme citrónovou kůrou a přidáme vejce a rum. Až se těsto spojí, přidáme kostky másla a necháme hníst asi 5 – 10 minut, dokud nevytvoří celistvou kouli na hnětacím háku. Zakryté fresh folií necháme kynout cca 20 – 30 minut, dokud těsto nezdvojnásobí objem.

Na malinový krém smícháme všechny ingredience v rendlíku a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme asi 1 – 2 minuty, aby se provařil škrob. Hotový krém zakryjeme fresh folií a necháme vystydnout.

Vykynuté těsto rozdělíme na 50g kousky a vykoulíme z něj kuličky, které necháme podruhé vykynout, opět asi 20 minut.

V hluboké pánvi si rozehřejeme olej na 165 – 175 °C a koblihy v něm smažíme 2 minuty z každé strany. Koblihy necháme mírně zchladnout. Mezitím si připravíme malinovou náplň do cukrářského sáčku. Každou koblihu necháme mírně vychladnout, ještě teplou nařízneme malým nožíkem, naplníme malinovým krémem, pocukrujeme a ozdobíme lyofilizovanými malinami.

Ohodnoťte tento recept: 

133 hlasů

Další recepty Celý díl