Hovězí chilli con carne v lokši


600 g hovězího krku
2 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce mletého chilli
2 lžíce chilli pasty
drcený kmín
drcený koriandr
drcený pepř
čerstvé chilli papričky
50 g rajského protlaku
100 g loupaných drcených rajčat
50 g řapíkatého celeru
50 g červené papriky
50 g pórku
100 g bílých fazolí zauzených
100 g červených fazolí
hovězí vývar dle potřeby
zakysaná smetana
listový koriandr na ozdobu300 g brambor uvařených ve slupce a nastrouhaných
100 g hladké mouky
sádlo na potření
Hovězí maso nakrájíme na nudličky, česnek na plátky a cibuli na polohrubo. Chilli papričku i se semínky nakrájíme na tenká kolečka. Ve velkém hrnci si rozpálíme olej a česnek, cibuli, chilli papričku, sušené chilli i chilli pastu orestujeme. Přidáme rajčatový protlak a maso, dochutíme solí, pepřem a kořením. Až se maso zatáhne, podlijeme směs vývarem a přiklopíme. Dusíme do měkka cca 45 minut.
Brambory ve slupce si nejlépe den předem předvaříme, oloupeme je a necháme vystydnout. Na struhadle je nastrouháme najemno a přidáme mouku, pořádně prohněteme. Nesolíme! Vypracujeme pevné těsto, které rozválíme na 2 mm silné placky. Na pánvi nasucho opékáme. Ještě horké lokše potíráme sádlem.
Pórek a červenou papriku nakrájíme na nudličky a přidáme i s rajčaty a fazolemi k podušené směsi. Krátce provaříme a servírujeme s lokši ozdobené crème fraîche a koriandrem.
Ohodnoťte tento recept: