Kapustové závitky s mletým masem a zeleninovou omáčkou


Náplň kapustových závitku je masová, doplněná o jáhly a jemnou červenou čočku.
8–10 porcí
1 kapusta
300 g mletého hovězího masa
300 g mletého vepřového masa
100 g vařených jáhel
100 g vařené červené čočky
2 vejce
směs bylinek – tymián, petrželová nať, rozmarýn, oregano
mletý pepř
sůl
omáčka
1 cibule
4 stroužky česneku
10 rajčat
1/2 kg zeleniny (mrkev, celer, řapíkatý celer)
1 rajský protlak
olivový olej
svazek bylinek
250 ml bílého vína
sůl
příloha – chléb
Potřebný počet kapustových listů spaříme v osolené vodě, zchladíme a necháme okapat.
Mleté maso dobře vymícháme s jáhlami, čočkou, vejci, sekanými bylinkami, pepřem a solí.
Porce masové směsi zabalíme do kapustových listů, a natěsno vyskládáme do kastrolu nebo pekáče.
Nahrubo nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu osmahneme na oleji dozlatova, vmícháme plátky česneku, zarestujeme rajský protlak, přidáme na větší kusy nakrájená rajčata, bylinky, zalijeme vínem, krátce povaříme a směsí přelijeme kapustové závitky. Pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi hodinu, omáčku dochutíme solí, popř. pepřem a podáváme s chlebem.
Ohodnoťte tento recept: