Pečené mleté řízečky


4 porce
800 g mletého masa – mix vepřové a hovězí
1 menší cibule
hrst sekané petrželky
1 vejce
sladká paprika
drcený kmín
drcený pepř
sůl
(možné přidat i slunečnicové semínko)
Mleté maso dobře promícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, petrželkou, vejcem, drceným kmínem, pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. Maso můžeme vylepšit ještě slunečnicovým semínkem.
Ze směsi tvarujeme placičky, které pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C dozlatova. Podáváme s chlebem a zeleninkou nakyselo, případně, hořčicí a křenem.
Zelenina nakyselo
200 g fazolových lusků
200 g květáku
200 g mrkve
200 g cukety
voda
nové koření
bobkový list
hořčičné semínko
vinný ocet
olej
cukr
mletý pepř
sůl
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a ve slaném nálevu s kořením ji povaříme na skus a poté ihned zchladíme.
Z oleje, vinného octa, cukru, pepře a soli vymícháme pikantní dresink, promícháme se zeleninou, necháme odležet a podáváme.
Ohodnoťte tento recept: