Spaghetti alla carbonara


Kdo jednou okusí chuť správně připravených spaghetti alla carbonara, zamiluje se do nich. Zatím neznám jediného človíčka, kterému by nechutnaly.
6 porcí
150 g pancetty
olivový olej
stroužek česneku
60 g pecorina
60 g parmezánu
6 žloutků
500 g suchých špaget
voda, olej a sůl na uvaření špaget
Postavíme vodu na špagety (vybírejte jen ty nejkvalitnější z tvrdé semoliny).
Pancettu nakrájíme na kostičky nebo nudličky.
V misce rozšleháme žloutky a smícháme s nastrouhaným parmezánem a pecorinem.
Trochu samotného strouhaného sýru si ponecháme na posypání.
Na troše olivového oleje opečeme pancettu spolu s rozmáčknutým stroužkem česneku, který však vyjmeme, jakmile začne hnědnout (je to kvůli ovonění oleje a slaniny).
Jakmile špagety uvaříme na skus, scedíme vodu (na dně necháme jen trochu)a ihned špagety smícháme s horkým olejem a slaninou a žloutky.
(Horké špagety a horký olej tak zajistí tepelné ošetření žloutků.)
Špagety se pěkně obalí krémovou omáčkou, posypou sýrem a podávají se.
Ohodnoťte tento recept: