Mořský vlk se zeleninou


Bílé a jemné maso mořského vlka snoubíme s pestrou zeleninkou a několika druhy bylinek z jihotyrolské zahrádky. Středomořský ráz přidají i černé olivy, na pikantnosti zas vánek chilli v zelenině.
4 porce
8 filetů mořského vlka
hladká mouka
olivový olej
rozmarýn
šalvěj
máta
kerblík
petrželka
bazalka
citronová tráva
máslo
sůl
Příloha
200 g brokolice
100 g mrkve
200 g cukety
200 g červené a žluté papriky
100 g řapíkatého celeru
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
oregano
bazalka
chilli
petrželka
černé olivy
Filátka mořského vlka osušíme, osolíme a obalíme v mouce.
Mátu, kerblík, bazalku, petrželku a citronovou trávu najemno nasekáme.
Do pánve s olivovým olejem vložíme snítku rozmarýnu a šalvěje.
Když se rozvoní, vložíme filátka nejprve kůží dolů a pečeme dozlatova, poté otočíme, vyjmeme bylinky a vložíme čerstvou nasekanou směs bylinek, kousek másla a odstavíme.
Růžičky brokolice povaříme dvě minuty, kolečka nebo proužky mrkve vaříme dvě až tři minuty, poté prudce zchladíme (aby si uchovaly svoji barvu) a scedíme.
Řapíkatý celer oloupeme a nakrájíme najemno. Očištěnou cuketu a papriky taktéž nakrájíme na kolečka a proužky.
Na olivovém oleji orestujeme zeleninu, přidáme bylinky – oregano, bazalku, petrželku, chilli a černé olivy, ke konci zlehka osolíme a podáváme spolu se smaženým mořským vlkem. Na talíři poléváme bylinkovým máslem z výpeku od ryby.
Ohodnoťte tento recept: