Svítek s rozinkami, povidlovou omáčkou a mandlemi


Pro milovníky sladkého je nad slunce jasnější, že musí vyzkoušet tento pikantní dezert.
4 porce
8 vajec
100 g rozinek namočených v rumu
40 g čerstvého zázvoru
200 g vyšlehané smetany
mletý pepř
sůl
100 g másla
Povidlová omáčka
200 g švestkových povidel
1 dl červeného vína
1 lžička drceného hřebíčku
1 lžička mleté skořice
špetka šafránu
mletý pepř
špetka soli
40 g sekaných pražených mandlí
Do mísy rozklepneme vejce, jemně ochutíme mletým zázvorem, pepřem a solí, vmícháme rozinky a šlehačku.
Na pánvi rozpustíme máslo a z těsta pečeme silnější palačinky, které krájíme na širší pruhy a poléváme povidlovou omáčkou, sypeme nasucho opraženými mandlemi.
A jak připravíme povidlovou omáčku? Do kastrolu vlijeme červené víno, přidáme švestková povidla a veškeré koření a za průběžného míchání povaříme, až získáme konzistenci omáčky.
Ohodnoťte tento recept: