Kuřecí prso supreme plněné sýrem, slaninou a sušeným rajčátkem, s beskydskou bramborovou kaší se škvarky a sýrem


4 ks kuřecího prsa supreme
80 g tvrdého vyzrálého sýru (typ jesenický horský)
směs bylinek (oregano, saturejka, tymián)
4 plátky slaniny
4 sušená v oleji marinovaná rajčátka
mletý pepř
sůl
olivový olej
beskydská bramborová kaše se škvarky a sýrem
500 g bramborové kaše
50 g škvarků
50 g tvrdého sýra
30 g másla
Sýr nakrájíme na čtyři špalíčky, které obalíme v nasekaných bylinkách a poté do plátku slaniny.
Do kuřecího masa prořízneme kapsu, do níž vložíme připravené sýrové špalíčky, kousek rajčátka, opepříme a osolíme.
Kuřecí prso opečeme na olivovém oleji z obou stran dozlatova, poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 12−14 minut.
V hrnci prohřejeme škvarečky, až lehce pustí tuk, vmícháme bramborovou kaši společně s máslem a na drobné kostičky nakrájeným sýrem.
Při servírování kuřecí prso rozkrojíme šikmým řezem na půl, podáváme s kaší.
Ohodnoťte tento recept: