Maso

Kuřecí prso supreme plněné sýrem, slaninou a sušeným rajčátkem, s beskydskou bramborovou kaší se škvarky a sýrem

4 ks kuřecího prsa supreme
80 g tvrdého vyzrálého sýru (typ jesenický horský)
směs bylinek (oregano, saturejka, tymián)
4 plátky slaniny
4 sušená v oleji marinovaná rajčátka
mletý pepř
sůl
olivový olej

beskydská bramborová kaše se škvarky a sýrem

500 g bramborové kaše
50 g škvarků
50 g tvrdého sýra
30 g másla

Sýr nakrájíme na čtyři špalíčky, které obalíme v nasekaných bylinkách a poté do plátku slaniny.

Do kuřecího masa prořízneme kapsu, do níž vložíme připravené sýrové špalíčky, kousek rajčátka, opepříme a osolíme.

Kuřecí prso opečeme na olivovém oleji z obou stran dozlatova, poté vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C na 12−14 minut.

V hrnci prohřejeme škvarečky, až lehce pustí tuk, vmícháme bramborovou kaši společně s máslem a na drobné kostičky nakrájeným sýrem.

Při servírování kuřecí prso rozkrojíme šikmým řezem na půl, podáváme s kaší.

Ohodnoťte tento recept: 

11 hlasů

Další recepty Celý díl