Maso

Letní vepřový gulášek s grilovanou zeleninou

12−14 porcí

1 kg vepřové plece
1 kg vepřové krkovice
4 velké cibule
sádlo
sladká paprika
100 g rajčatového protlaku
voda
oregano
česnek
mletý pepř
sůl

Grilovaná zelenina

4 papriky
2 mladé cibule
2 červené cibule
4 stroužky česneku
800 g vařených brambor ve slupce
olej
plocholistá petržel
sůl

Maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, opepříme, zaprášíme paprikou.

Cibuli nakrájíme nahrubo a v kotlíku (hrnci) ji na rozehřátém sádle opečeme dozlatova, přidáme maso, opečeme, zarestujeme rajský protlak, zalijeme vařící vodou, dusíme doměkka. Dochutíme oreganem a drceným česnekem.

Zeleninu nakrájíme na hrubší kousky, osmahneme ji na oleji a na závěr vmícháme nasekanou plocholistou petrželku a osolíme. Zeleninou při servírování zdobíme gulášek a podáváme s chlebem.

Ohodnoťte tento recept: 

25 hlasů

Další recepty Celý díl