Maso
Filipův letní špíz
6−8 porcí
dva druhy masových klobásek
1 cuketa
1 brokolice
2 červené papriky
12 cherry rajčátek
plocholistá petržel
olivový olej
sezamové semínko
2 velké bagety
Omáčka
250 g zakysané smetany
100 g drcených rajčat
2 řapíky řapíkatého celeru
pažitka
sůl
Klobásky a zeleninu nakrájíme na stejně velké kousky, promícháme s olivovým olejem, sekanou petrželkou, sezamovým semínkem, napícháme na špíz a ogrilujeme.
Zakysanou smetanu rozmícháme s drcenými rajčaty, oloupaným a na drobné kostičky nakrájeným řapíkatým celerem, pažitkou, dochutíme solí.
Bagety nakrájíme na stejné díly, nakrojíme (nerozkrojíme zcela) a rozpečeme. Do bagety vložíme špíz a omáčku, bagetu zaklapneme, vytáhneme jehlu a podáváme.
Ohodnoťte tento recept:
4 hlasů